top of page
Søk

Fjorten ting du glemmer til bryllupet

Et bryllup er sammensatt av mange små detaljer og det er lett å glemme noen av disse detaljene i all planlegging. Her er 14 ting du kanskje har glemt til bryllupet:


1. Nok sugerør til drinker. Mange vil nok ta et nytt glass til en ny type drink, og da naturligvis også ett nytt sugerør. Dette slipper du heldigvis å tenke på om du har booket en bartender til bryllupet ditt.


2. Nok isbiter. Igjen noe som det brukes mye av.


3. En asjett til å legge kakespaden på etter at man er ferdig med kakekutting. Se for deg at du står å kutter kaken, men hvor skal du legge kakespaden når du er ferdig? På duken? En serviett? Sørg for at det ligger en asjett klar for akkurat dette.


4. Rekvisitt for bilder etter vielse. Mange ønsker at gjesten står med stjerneskudd, såpebobler, eller ligende etter vielsen for en fin effekt på bildene. Husk å kjøp inn til dette og sørg for at en person har ansvar for å be gjestene benytte seg av rekvisittene.
5. Penn til gjestebok. Små detaljer gjør store forskjeller. En fin penn med stativ gjør det finere for signering av gjestebok enn en enkel penn du fant hjemme i farten.


6. Liste over bilder man ønsker fotografen skal ta. Du vil takke deg selv og fotografen vil takke deg. Skriv en detaljert liste over alle type bilder du ønsker fotografen skal ta, kanskje også legge ved noen inspirasjonsbilder. Lag også en liste over hvilke gjester du må ha bilde med, dette minsker stress på selve dagen. Samt eventuell skuffelse om du merker i etterkant at du ikke fikk bilde med en du ønsket.


7. Få oversikt over hvem som har gitt hvilken gave. Man kan enten skrive ned dette i en bok (eksempel: Tante Mari = vinglass, Bestefar = 1000 kr), eller bruk nummererte klistremerker for merking av gaver og kort. Dette er en utrolig lett og effektiv måte å finne igjen hvilke kort som tilhører hvilken gave i ettertid. Ha x2 av nummererte klistremerker slik at forloverne kan merke kort og gave med samme nummer, så dere enkelt kan finne tilbake til de i etterkant.


8. Skilter. For å unngå stress og mange spørsmål fra gjestene på bryllupsdagen, prøv å skilte og merke så mye du kan. Alt fra hvor de skal henge fra deg yttertøy, hvor de kan gå på toalettet, til parkering og barmeny. Om du gjør skiltene til en del av tema for bryllupet vil disse også kunne være fine dekorelementer.9. Askebeger. Om du arrangerer bryllupet selv og ikke leier et lokale, er dette noe man ofte kan glemme om man ikke røyker selv. Mange liker å ta seg en festrøyk om de ikke gjør det til vanlig, og da er askebeger nødvendig for å slippe å plukke opp sneiper fra bakken i etterkant.


10. Temperatur. Enten du er inne eller ute, vinter eller sommer så må du sørge for at gjestene hverken fryser eller koker. Dette kan virkelig være noe som gjør at gjestene husker bryllupet ditt som en uhyggelig opplevelse. Om det er varmt, sørg for vifter og annen type kjøling. Om det er kaldt, sørg for tepper og varmelamper.


11. Mat og sitteplass til leverandører. Husk at fotografen, DJen, bartenderen, osv. skal jobbe hele dagen. Sørg for å inkludere mat til disse i budsjett og bestilling. Samt planlegg hvor disse kan sitte å spise.


12. Skal du bruke polaroidbilder i gjesteboken? Husk å kjøpe inn det gjestene trenger for å lime bildet inn i boken. Vi anbefaler rullelim, enkelt og ryddig, eller en søt teip for dekorering.13. Arrangerer du eget bryllup i telt så må du huske å tenke på tilgjengelighet for strøm til lys og kjøling/varme. Samt tilgjengeligheten på kjøleskap/fryser til drikke og isbiter. Man kan leie agregat, frysere og kjølere om det trengs.


14. Om du arrangerer bryllupet ditt helt selv er noen andre ting som er lett og glemme:

  • Salt og pepper bøsser til alle bord

  • Servietter til middag, velkomst, kaker og bar

  • Kakespader og fat


Var det noe du hadde glemt?

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page