top of page
Søk

Hvordan planlegge et hagebryllup?

Hagebryllup er svært populært og det med god grunn. Hagebryllup legger til rette for en romantisk og idyllisk feiring som man samtidig kan spare noen kroner på. Dette kommer da helt an på hvordan dere planlegger det og legger opp til feiringen.

I dette innlegget gir vi noen tips og råd til dere som skal planlegge hagebryllup.Hagebryllup er for så vidt som alle andre bryllup, men man har mulighet til å kanskje spare noen kroner om man planlegger riktig. 

Hjelp til planleggingen? Vi har løsningen for deg som ønsker å planlegge selv, men har behov for noe hjelp. Sjekk det ut her.

 


Lokasjon

Om man selv har, eller kjenner noen, som vil låne bort en romslig hage så kan man spare stort på kostnadene. Et lokale tar ofte en god brøkdel av budsjettet om man skal leie. Så om man har mulighet til å bruke det man selv har kan det hjelpe stort. Om man ikke har denne muligheten kan man alltids leie et sted hvor dere kan har feiringen ute i en hage om hagebryllup er drømmen.

Om man selv skal ha feiringen i egen hage bør dere ta hensyn til været og planlegge ut i fra det. Vurder å leie et telt slik at man er sikret om været skulle bli dårlig.
Innredning

Velger dere å feire i egen hage er det allikevel sjeldent man har bord og stoler nok til flere titals mennesker. Dette kommer jo selvfølgelig an på hvor mange gjester man ber. Å leie bord og stoler er noe dere hvertfall bør inkludere i budsjettet, men se også på andre ting dere kanskje bør anskaffe; bar, ståbord, parasoller, duker, dekketøy, dansegulv, lys og lyd, mm.
 

Våre populære bryllupsmaler er nyttige verktøy for å ha kontroll på budsjett, gjesteliste og kjøreplan. Gjør det enkelt for deg selv. Kjøp her.

 


Mat og drikke

En viktig del av bryllupet og krever kanskje ekstra med planlegging når man ikke leier et lokale som står for mat og drikke. Dere har dog flere muligheter til å velge akkurat det dere vil.


Buffet

Vi vil si dette er det beste alternativet i et hagebryllup. Dere slipper å anskaffe mange servitører og det passer ofte stilen på et hagebryllup. Noen ting dere må ta hensyn til:

 • Skal dere ha vanlig buffet eller grillbuffet? I så fall, må vi leie grill?

 • Skal dere ha en kokk på stedet?

 • Hvem serverer? Hvor mange servitører trenger vi?

 • Hvordan skal maten plasseres? Hvor mange bord trenger vi?

 • Hva er inkludert? Serveringsbestikk? Fat?


Flerretters

Dette alternativet koster mer og krever mer logistikk, men er fremdeles et mulig alternativ. Her er det flere ting som må planlegges:

 • Hvor skal kokken stå å anrette maten?

 • Hvordan skal maten holdes varm?

 • Hvor mange servitører trenger vi?

 • Avstand mellom kokkens plassering og gjestenes plassering?

 • Hva er inkludert? Serveringsbestikk? Fat?

 • Hvem står for opprydding?


Drikke

Om man har feiringen i egen hage kan man spare en del kroner på alkohol, men hvordan skal dette serveres?

Ferdigblandede drinker som punsj eller på tappekran er er godt alternativ da det kan servere mange. Her må dere tenke på; hvem blander drinkene, hvordan holdes de kjølige, hvor mye trenger vi?

Man kan også velge å bare servere bare vin og øl, da slipper man det ekstra steget med å planlegger drinker.

Eller dere kan leie inn en bartender. Mange bartendere tilbyr sin service selvom man selv anskaffer egen alkohol, så om dere ønsker det lille ekstra er dette er godt alternativ for å slippe stresset. 

Vårt eksklusive blogginnlegg om "Alkohol i bryllup" forteller deg alt du trenger å vite.

 


Dekor

Blomster, lyslenker, porselen og duker. Man kan være kreativ med hvilken stil man ønsker å gå for, men felles er at man har mange muligheter for å bruke ting man allerede har, kjøpe brukt og DIYs. Dette gjør at dere kan spare noen kroner. 

Har du husket alt dekor til bryllupet? Sjekk ut sjekklisten for dekor her.

 

Ikke glem

Om dere planlegger et hagebryllup er det flere ting man må tenke på som ikke er like nødvendig om man leier et lokale. Vi har gitt mange tips på Instagram denne uken som nå ligger på story under "Hagebryllup".Comments


bottom of page