top of page
Søk

Kleskoder

Du har sikkert blitt bedt til et arrangement en gang hvor det sto en kleskode i invitasjonen, men hva innebærer egentlig disse kleskodene? Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal kle seg som kvinne når kleskoden er "mørk dress".

Alle bryllup burde ha en kleskode slik at gjester får en retningslinje for hvordan de skal kle seg. Hvor spesifikk man ønsker å sette denne kleskoden er opp til den som arrangerer, men det er fint å kunne ta utgangspunkt i generelle kleskoder.


Kleskoder:

  1. Pent antrekk: Dette er en relativt uformell kleskode, men du skal ha pyntet deg. Ikke bruk hverdagsklær!

  2. Dress: Her er kleskoden relativt klar for menn: Du skal komme i dress. Den kan gjerne være blå eller grå, men svart er også en sikker vinner. For damer kan kjolen rekke til knærne, og stilen kan fint være sommerlig.

  3. Mørk dress, står damene ganske fritt. Da kan du velge en fotsid kjole eller en kjole som går til kneet eller leggen.

  4. Smoking: For menn betyr dette smoking med fullt tilbehør, med svart sløyfe og hvit skjorte. Kvinner bør ha lang kjole, men kan også ha en klassisk cocktailkjole. Her skal stilen være formell!

  5. Galla: Dette er den stiveste og mest formelle av kleskodene. Alle kvinner skal ha fotsid kjole. For menn er det kjole og hvitt eller sjakett som gjelder.
Unngå disse fargene:

  1. Hvitt. Om det er andre farger som er i nærheten, slik som nude og kremfarget, bør man forhøre seg med bruden på forhånd.

  2. Rødt. I følge gammel myte kler man seg kun i rødt om man ønsker å ødelegge bryllupet. Svært få brudepar velger å bannlyse fargen, men kan være lurt å forhøre seg først.

  3. Sort. Fargen er tilknyttet det dystre og hører ikke til på en gledens dag som bryllup. Dette gjelder ikke for de som kler seg i dress eller smoking. Om du velger å kle deg i sort anbefales det å bruke fargerikt tilbehør.


Andre ting å tenke på:

  1. Unngå å kle deg i noe som tiltrekkes mye oppmerksomhet, dette er ikke dagen for å prøve ut noe ekstravagant fra motebildet. Oppmerksomheten skal være mot brudeparet, ikke deg som gjest.

  2. Bunad er akseptert i de fleste bryllup, både for menn og kvinner.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page