top of page
Søk

Fem grunner til å ha et vinterbryllup

Sommeren er høysesong for bryllup og man kan jo forstå hvorfor; varme og sol, enklere å kle seg, gjester har ofte fri, og mye mer. Men vinteren kan være en helt magisk tid å gifte seg på, derfor gir vi dere her 5 grunner til å ha et vinterbryllup.


1. Lavere kostnader

Vinteren er lavsesong for bryllup, derfor kan det være lettere å få bedre priser fra flere leverandører på på denne årstiden.


Vi anbefaler å høre med ønskede leverandører om de jobber med sesongbaserte priser, eventuelt om de gir rabatter.


Ulike leverandører som jobber mer sesongbasert er ofte de som fokuserer spesifikt på bryllup: - Bryllupsfotografer

- Brudesalong

- Blomsterdekoratør

- Lokaler som fokuserer på bryllup

Bemerk at mange leverandører som tilbyr tjenestene sine til et større spekter enn bryllyp ofte har det travelt rundt høytider.





2. Bilder

Vinteren kan gi et unikt utrykk på bildene deres. Snøen skaper en magisk omgivelse og man kan være svært kreativ med hvordan man tar bildene.


Her er 10 eksempler på unike vinterbilder:

  1. Fallende snø

  2. Dyr (hester, hunder, etc.)

  3. Frost

  4. Lek i snøen

  5. Utsikt over fjellet

  6. Under paraply

  7. Snøbelagte grantrær

  8. Vinterbukett

  9. På skøyter, ski eller akebrett

  10. Hest og slede




3. Stemning

Vintermørket gir muligheten til å fremheve lokalet med masse levende lys som gjør rommet svært stemningsfylt.


Andre elementer som skaper stemning:

- Levende flammer i peis eller bålpanne

- Lysslynger

- Lanterner og lykter

- Myke tepper

- Naturelementer (grener, trær, kongler, stubber, grønt)

- Falsk snø

- Skinnfeller












4. Mat og drikke

Maten og drikken man konsumerer i et bryllup skal ofte stå i stil med sesongen. Om sommeren drikker man kalde drinker og hvitvin, og spiser lettere mat.

I et vinterbryllup er det derfor lettere å velge tyngere mat som følger vintersesongen.


Forslag til mat og drikke i vinterbryllup:

  1. Kakao og gløgg

  2. Whiskey og rødvin

  3. Supper

  4. Spekemat

  5. Rødt / vilt kjøtt

  6. Puré

  7. Sjokolade

  8. Mørke bær




5. Tilgjengelighet

Som nevnt er vinterhalvåret lavsesong for bryllup, derfor kan tilgjengeligheten til leverandørene være bedre. Om du har et drømmelokale eller drømmefotograf som alltid blir fullbooket, er sjansen din større for å sikre deg en booking hos disse om vinteren.


Ikke bare er tilgjengligheten større for levernadørene, men også gjester. Sommerbryllup kan noen gang komme i krasj med folks ferier, selvom man alltid håper at ens bryllup blir prioritert. Om vinteren har ofte folk ikke like mye planer og er derfor mer garantert å kunne delta.







bottom of page